Honungens dag den 20 augusti!

Hur kan man bäst fira Honungens dag den 20 augusti? Det är den internationella biodlarorganisationen Apimondia som utsett munken Bernhard av Clairvaux´s dödsdag till honungens dag eftersom Bernhard bland annat är skyddshelgon för biodlare. Bernhard av Clairvaux föddes 1091 och dog den 20 augusti 1153.

Jag har firat med styrelsen i Biodlarna, Stockholms Läns Biodlardistrikt. Vi har haft ett längre styrelsemöte i Honungsboden – ett ganska fritt möte och utan att vi hade en diger dagordning att följa, som vi brukar. Vi har bland annat diskuterat höstens program och mål på längre sikt. Härligt att lära känna varandra utanför styrelserummet och även de som valdes in i styrelsen på årsmötet i våras.

I samband med lunchen diskuterade vi olika sorters honung. En av oss, nämner inte vem, hade smaksatt en köttfärssås med kastanjehonung med resultatet att såsen blev oätlig! Eftersom jag har kastanjehonung fortsatte vi med ett litet sensoriskt äventyr med alla mina speciella honungssorter från när och fjärran …

Kastanjehonung från Italien, bovetehonung från Lettland, klöver-, anis, avocado-, timjan- och järnekshonung från Frankrike. Vi kunde förstå vad kastanjehonungen gjorde åt köttfärssåsen och varför det gick som det gick!

Lunchen åt vi i slogboden – Stockholmare stekta på Muurikkahäll över öppen eld! Drönarkaka – utan drönare idag – som dessert!

 

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.