Kurser

Biodling för nybörjare 2023!

Jag brukar hålla öppna nybörjarkurser via Studieförbundet Vuxenskolan. Sedan håller jag också intensivkurser under en helg. Kurserna avslutas med en träff i augusti då vi går igenom honungshantering inklusive slungning av honung, då alla deltagare också får möjlighet att utbyta erfarenheter om vad som hänt se´n sist.

Nu ligger vårens öppna kurser ute på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida. Jag kommer att hålla två kurser – båda på tisdagar. Varannan vecka och avslutning med en träff i augusti då vi slungar honung tillsammans och pratar om honungshantering.

Kursen som startar den den 11 april är fulltecknad med flera på väntelista.
Kursen som startar den den 18 april har några platser kvar.

Mina kurser innehåller både teori och praktik. Oavsett om det är en kurs via ett studieförbund eller i min egen regi tar jag bara emot 6 deltagare. Detta för att alla ska få personlig uppmärksamhet och för att deltagarna ska lära känna varandra och finnas till för varandra även efter kursen. Jag har också overaller och handskar att låna ut för alla deltagare. I pausen under kurstillfällena brukar jag bjuda på något som kommer från bikupan – honung av olika sorter, pollen, bibröd, propolis, drönarkaka.

Kursmaterialet, som ingår i kursavgiften, är ”Mina första år som biodlare”, som är framtaget av SBR – Sveriges Biodlares Riksförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hör av dig om du vill veta mer.

mina-forsta-ar-som-biodlare-webb

Jag har gått den behörighetsutbildning för cirkelledare i biodling för nybörjare som anordnats av SBR, Sveriges Biodlares Riksförbund, och SV, Studieförbundet Vuxenskolan.