Äntligen vår! Eller?

Takdropp utanför fönstret och den senaste (?) snön håller på att smälta bort. Ett annat återkommande vårtecken är Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. I år inföll den 30 mars – 2 april. Biodlarna var på plats, som vi brukar, med en innehållsrik monter och trevliga biodlare som serverade provsmak av olika honungar. Vi ställde kluriga frågor om bin och biodling och delade ut fröpåsar med ”godis till bin och övriga pollinatörer” som pris till dem som svarade rätt. Det fanns också olika typer av kupor – från gammaldags halmkupor till supermoderna ”flow hives” med kran på baksidan att titta på, att känna på och diskutera kring. Det känns som en fullmatad och lyckad mässa.

Jag fick förmånen att prata om ”Drönarlarver, honung mm i matlagningen” på torsdag och fredag. Jag vände på min föreläsning och började med honungen – för att inte avskräcka någon – och fortsatte sen med drönarlarverna, framtidens protein.

I min broschyr som jag lämnade ut efter föreläsningarna tipsar jag om vikten av att det är svensk honung vi konsumenter ska köpa, hur man kan fixa flytande honung, och hur man kan ersätta socker med honung i recept mm. I broschyren finns också ett recept på Honungssill, som kan passa fint på påskbordet! Hämta gärna broschyren! Blir rätt bra om den skrivs ut på fram- och baksida och viks på mitten.

I anslutning till mässan har också en reviderad utgåva av min skrift ”Framtidens protein med drönarlarver på tallriken” kommit ut. Det första trycket togs fram till trädgårdsmässan 2020, men då ställdes mässan in och mässhallarna användes till akutsjukhus i stället … Skriften finns att beställa här: Böcker | Honungsboden

 

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.