Böcker

Här kan du beställa skriften:

 • Framtidens protein och
 • Bli Sockersmart

  Ange vad du vill köpa och antal så återkommer jag inom kort med uppgifter om fraktkostnad och leverans.  "Framtidens protein med drönarlarver på tallriken", pris 50 kr.
  Antal:
  "Bli sockersmart", 1ex, pris 149 kr/st, 2 ex och fler, pris 125 kr/st.
  Antal:

  Bokmoms ingår i priset. Frakt/porto tillkommer.


  Mer om Böckerna:

  Drönarlarver

  Insekter är rika på fullvärdigt protein, mineraler, vitaminer och fett. Produktionen är klimatsmart och insekter har små krav på foder och markanvändning. Problemet är att vi inte äter insekter i vår del av världen …

  Jag vill inspirera alla biodlare att ta tillvara på ytterligare en produkt från bikupan: Drönarlarver!

  Köp skriften ”Framtidens protein med drönarlarver på tallriken”. Kostar 50 kr (inkl moms). Porto tillkommer.


  Bli sockersmart – en nyttig bok

  Det finns en omfattande forskning om socker. En lång rad böcker, artiklar och rapporter talar sitt tydliga språk. Socker finns där man minst anar det. Socker är en tillsats som livsmedelsindustrin gillar att använda. Det är billigt, det gör livsmedel mera hållbara och många gillar den söta smaken.

  Samtidigt är tillsatt socker en bidragande orsak till den ohälsa som finns globalt. Skulle en varningstext på matvaror med tillsatt socker – som vi har på cigarettpaketen – eller en sockerskatt få oss att ändra på våra vanor? Förmodligen inte. Viljan och förmågan att göra en förändring måste komma ifrån oss själva efter ett eget beslut och inte att någon annan bestämmer över vad vi ska äta eller dricka.

  ”Bli sockersmart” ger dig kunskap om socker och checklistor för att kartlägga hur mycket socker du äter. Boken ökar din sockermedvetenhet och ger dig knepen för att minska det tillsatta sockret i din mat. Du får också lära dig att tolka den mest spännande texten som finns på en förpackning med mat: Ingrediensförteckningen och näringsvärdet per 100 gram!

  Boken består av fyra delar så att du får alla argument och kunskap om socker och sockrets skadeverkningar, du får checklistor för egna genomgångar och tester, knep för att bli sockermedveten och slutligen fakta om vad socker egentligen är med sin historik och framställning.

  • Skippa sockret!
  • Ta reda på vad du äter.
  • Navigera säkert i livsmedelsbutiken.
  • Ta reda på fakta om socker.