Andelsägare på besök

Idag har jag haft besök av några av mina andelsägare hemma i Rydbo Saltsjöbad! Vi började med lite bisnack först, där jag går igenom hur kupan ser ut, vilka som bor i den, vilka produkter och tjänster som bina hjälper oss med och vad vi kan göra för att hjälpa bin och övriga pollinatörer i gengäld. Sen får alla ta på sig biodlaroveraller och långa och tjocka handskar innan vi går ner till bina i min bigård.

Där öppnar jag en bikupa och vi tittar tillsammans på arbetsbin, drönare, ägg – larver – puppor, färsk honung och mogen honung, bibröd och har vi tur visar drottningen upp sig. Det gjorde hon idag till allas beundran och förundran.

Sen tillbaka till Honungsboden för en enkel honungsprovning med några olika sorters honung – två från Rydbo Saltsjöbad, en från Nationalstadsparken (tack Åke), en bovetehonung från Lettland, ett vildbygge med alldeles färsk kakhonung och en kastanjehonung från Italien. Jag vill visa att honung inte bara är honung utan den kan se ut på olika sätt och den kan ha helt olika smak. Vi diskuterar också vad man kan använda olika typer av honung till. Spännande!

Vi avslutade med att alla andelsägare fick med sig en liten påse med den honung som skördats hittills ur andelskupan. Det kommer mer efter slutskattningen!

Jag hade kul och det hoppas jag att andelsägarna hade också!

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.