Första gruppen: Sista kursavsnittet!

Nu är första gruppen nybörjare ”klara”.  Men … klar blir man ju aldrig. I alla fall tycker jag att ju mer jag lär mig om bin och biodling desto mer inser jag att det finns att lära! Vi har startat en WhatsApp-grupp så att vi kan ha kontakt med varandra även i fortsättningen.

Vi hade avslutning igår med bisjukdomar och honungshantering på programmet. Det känns väldigt angeläget att verkligen gå igenom bisjukdomar i allmänhet och amerikansk yngelröta i synnerhet nu eftersom Åkersberga delvis ligger inom ett övervakningsområde för amerikansk yngelröta.

Vi hjälptes åt att slunga Victors honung. Hans flitiga bin bor på en terrass i Sundbyberg där de bland annat har nära till radhustäppor, sedumtak och parker med bland annat Marabouparken inom flyghåll. Stor lycka i gruppen när det första smakprovet honung rann ut ur slungan … Honungen är mörk och mustig med smak av kola (skogs-/bladhonung/honungsdagg?) och en vattenhalt på 17,3 %.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.