Hälsa och hudvård från bikupan, del 3

I söndags hade vi sista avsnittet i kursen Hälsa och hudvård från bikupan. Vi började med att utvärdera de produkter vi gjorde förra gången: Biodlarens supersalva med bland annat honung och  bivaxsalva. Båda är härliga krämer, men en fundering som vi fick är hur reagerar bina på om matte har smort in sig med honung? Gillar de oss ännu mer, eller tror de att vi är en jättestor blomma med mycket nektar?

Idag började vi med vispat kroppssmör som består bivax, sheasmör, kokosolja, mandelolja och eterisk olja. Kroppssmöret ska kallna innan det vispas.

Sedan gjorde vi två sorters schampo med flytande Aleppotvål som bas. Ett nässelschampo med nässeldekokt på torkat nässelpulver och ett schampo sweet & clean med citronolja och tea treeolja. Båda sorterna känns spännande och vi har lovat att meddela varandra när vi testat dem. Nässelschampot blev svartgrönt, undrar vilken färg håret får efter att man använt det?

Ett löfte som vi gav varandra är att vi ska plocka nässlor och torka när de dyker upp i vår. Vidare att vi ska så massor av ringblomma – som bina gillar och som blir en värdefull och läkande ingrediens i kommande salvor.

Det vispade kroppssmöret fick tillsats av lavendel och pepparmynta och blev riktigt bra och krämigt. En liten klick fluff i handen smälter till ett ljuvt smör som huden verkligen längtar efter.

Deltagarna vill fortsätta till hösten med fler spännande produkter.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.