Tack Östra Ryds Kyrka

Tack för att jag får ha en bigård på kyrkans område! I år har bina övervintrat bra och utvecklats fint under sommaren. Jag har lärt mig att möss gärna letar sig in i kuporna på hösten och stör bina under vintern. Därför använder jag musskydd på kuporna i den här bigården.

En av anledningarna till att jag har bin just här är den lindallé som finns mellan kyrkan och Rydboholms gård. Lindhonung är verkligen bedårande med sin fräscha smak av mynta och citrus.

Jag bruka tacka genom att lämna ett antal små honungsburkar (à 125 gram) i ”vapenhuset” i kyrkan där besökare får betala till kyrkans Swish. I år är kyrkan öppen på dagtid som vägkyrka och det är många konserter på söndagar. Tanken är att besökare har möjlighet att köpa en burk honung (extremt lokalt producerad) och övrigt som finns i kyrkans utbud i form av vykort och skrifter.

Som locksäkring har jag Svenska Bins med ”Honung från svenska bin”. Svenska Bin gör ett fantastiskt arbete sedan många år med att informera konsumenter om att det är viktigt att köpa svensk honung. Etiketten på honungsburken har tuppen på kyrktornet som logga. Det är en kraftfull tupp som man inte kan se särskilt tydligt eftersom han sitter allra högst upp på kyrktornet! Han har väl utvecklade sporrar och en kraftig näbb!

 

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.