Honungsbodens snabbköp

Honungsbodens snabbköp

Honungsbodens snabbköp finns öppet så länge som jag har honung till försäljning. Snabbköpet består av en liten låda, uppsatt på Honungsbodens gavel, och i lådan fyller jag på med honungsburkar vartefter det behövs. Adressen är Saltsjöstigen 4, Rydbo Saltsjöbad, Åkersberga. För närvarande finns det honung från mina bigårdar i Rydbo Saltsjöbad och vid Östra Ryds kyrka. Min honung finns också till försäljning hos Länsmansgårdens Café i Åkersberga.

Honung kommer från nektar från de blommor som bina besökt. Sorthonung kallas den honung som till stor del kommer från samma blomsort. Exempel på sorthonung är t ex maskroshonung, lindhonung, ljunghonung. Blomsorten påverkar också vilken färg honungen får. Maskroshonung blir gyllengul och ljunghonung blir mörk i färgen. Honungen från Rydbo Saltsjöbad kommer från vilda och odlade blommor, bärbuskar och fruktträd. Honungen från Östra Ryd kommer från vårblommor, raps och lindblommor. Honungen från varje slungning blir olika och därför kan man säga att varje slungning är ”limited edition”.

Honungen är skonsamt hanterad och den är inte uppvärmd.

Vissa av mina kunder vill ha helt ”rå” honung som ligger kvar i sina celler i den ram där bina lagrat den.

Honungen finns i 500- och 250-grams burkar. Priset är 80 kr för 500 gram och 40 kr för 250 gram. Swishbetalning. Honung i ram kostar 130 kr/kg och behöver beställas i förväg. Jag använder halvramar och varje ram med honung väger mellan 1,5 kg och 1,8 kg.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.