Biodlarkonferens i Nyköping 9-11 februari

Fullt ös med massor av information och erfarenheter bland stora och små biodlare och biredskapsleverantörer! Jag är en av representanterna från Svenska Bin som informerar om medlemskap och att det återigen är möjligt att bli värd för en Coop-kupa.

Idag är det Jordbruksverkets dag och många projekt som sponsrats genom Nationella honungsprogrammet avrapporterade sina resultat.

Ett stort problem är vad som kan hända om man köper billigt vax – som kanske inte ens är bivax – till mellanväggar. Det kan bli kakras och yngel kan dö i sina celler, förutom att  okänt vax kan innehålla medicinrester och gifter som kan gå över i honungen.

Vi fick rådet att utse en vaxsamordnare i alla föreningar som kan informera och hjälpa till att samla in det vax som föreningens medlemmar producerar och se till att den renas och blir till nya mellanväggar med känt ursprung. Vi får efterlysa någon som är villig att bli vaxsamordnare i Sundbybergs- och Spångaortens Biodlareförening!

Honungsbaren har öppnat! Mina bidrag från Östra Ryd och Rydbo Saltsjöbad i gott sällskap med honung från Vaggeryd och Säffle.

Bina behöver tillgång till pollen och nektar under hela säsongen. Ett sätt att ordna det är att köpa Svenska Bins fröpåse med en bi-vänlig blandning av sommarblommor och perenner. Coop vill bidra till att bevara surret genom sin kampanj att erbjuda värdskap för en Coop-kupa.

I morgon blir det årsmöte i Biodlingsföretagarna och föreläsningar om biodling i Norge, Danmark, Österrike och från flera orter i Sverige.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.