Avslutning på nybörjarkursen

Igår kväll hade vi sista kurstillfället av nybörjarkursen, som startade i april.  Vi har träffats varannan vecka i början och sedan haft ett sommaruppehåll. Jag tycker att det är viktigt att deltagare även får lära sig livsmedelshantering och hur det går till att slunga honung.

Förutom honungshantering gick vi också igenom några grunder som är viktiga att ha med sig när det gäller bihälsa och vad biodlaren själv kan göra för att underlätta för bina och för att ta hand om dem på bästa sätt!

Jag tror att deltagarna är nöjda med sin start som biodlare. Flera av dem har redan kommit igång med sina egna bigårdar.

En av deltagarna hade med sig en helt underbar liten tidning från 1898 som en av hennes förförfäder (mammas morfars farfar?) har skrivit. Vi bläddrade i boken och vi kunde känna igen flera av frågeställningarna med svärmar, drottningar som dödar varandra och annonser från dåtida biredskapsaffärer. Till exempel kunde man köpa ”Äkta Puniska befruktade och obefruktade drottningar” till ett pris av 8 kr respektive 4 kr styck! Det var säkert ett högt pris – en ett års prenumeration av tidningen kostade 1 kr. Undrar vad en ”äkta Punisk” drottning är?

 

Dela vidare
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.