Drönarkaka

50 gram smör
50 gram mörk choklad (70 %)
0,5 dl honung
1 ägg
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
10×10 cm vaxkaka med frysta, tinade drönarlarver

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form. Jag brukar ”bröa” med vetegroddar eller mandelmjöl.
  3. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i smöret och rör tills chokladen smält och blandats med smöret.
  4. Vispa ägget och honungen.
  5. Blanda mjöl och bakpulver.
  6. Vänd ihop ägg- och honungsvispet med chokladsmöret och mjölblandningen.
  7. Pressa 10×10 cm vaxkaka med tinade drönarlarver med potatispressen och blanda i smeten.
  8. Grädda i ca 15-20 minuter. Kolla noga så att inte kakan bränns.
  9. Ta ut formen medan kakan fortfarande är lite lös i mitten.
  10. Låt kakan svalna innan servering.
  11. Servera med vispgrädde och frukter och bär.Drönarkaka
Dela vidare
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.