50 gram smör
50 gram mörk choklad (70 %)
0,5 dl honung
1 ägg
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
10×10 cm vaxkaka med frysta, tinade drönarlarver
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form. Jag brukar ”bröa” med vetegroddar eller mandelmjöl.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i smöret och rör tills chokladen smält och blandats med smöret.
- Vispa ägget och honungen.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Vänd ihop ägg- och honungsvispet med chokladsmöret och mjölblandningen.
- Pressa 10×10 cm vaxkaka med tinade drönarlarver med potatispressen och blanda i smeten.
- Grädda i ca 15-20 minuter. Kolla noga så att inte kakan bränns.
- Ta ut formen medan kakan fortfarande är lite lös i mitten.
- Låt kakan svalna innan servering.
- Servera med vispgrädde och frukter och bär.