World Bee Day

Idag är det World Bee Day, instiftad av FN. Dagen firas på olika ställen i landet med att fokusera på de pollinerande insekterna. På en del platser delas fröpåsar ut med frön till växter som ger mycket pollen och nektar och på andra platser bygger man vildbihotell.

Jag har firat världsbidagen med mina kursdeltagare på nybörjarkursen. Idag har de fått besöka min hemmabigård och bekanta sig med invånarna. Vi gick igenom ett helt samhälle, kollade på skillnaden mellan drottning, arbetsbin och drönare och alla förstadier i form av ägg, larver, puppor. Vi fångade in en drönare som vi övade att märka (inför kommande drottningmärkningar kan det vara smart att öva på en drönare). Nu gör vi ett uppehåll över sommaren och jag hoppas att alla skaffar bin så att vi får träffas snart igen. Jag har lovat att vara med som stöd när de går igenom sina kupor. Förra gruppen uppskattade att jag kom och vi tittade igenom tillsammans.

Och från vänster har vi … inte lätt att känna igen någon i biodlarmunderingen.

Vi ska träffas i augusti igen då vi kommer att gå igenom vad som är viktigt att tänka när man slungar och hanterar honung.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.