Framtidens protein

Fick förmånen att hålla en föreläsning på temat ”Framtidens protein med drönare på menyn” i samband med Farsta Södertörns Biodlareförenings årsmöte. Några av deltagarna tände på idén att försöka göra ett torkat ”mjöl” av drönarna för att man enklare ska kunna äta upp dem. Då skulle man dels slippa se dem, dels göra det enkelt att använda proteinet som förstärkning i olika rätter, smoothies med mera.

När jag var klar var det i alla fall några som började längta till sommaren och kommande drönarutskärningar.

Foto: Noemi Nilsson

När jag håller en föreläsning om bin eller biodling brukar jag alltid ha något ”bi-mässigt” på mig. Ofta har jag min overall på, men idag hade jag min fina bi-kjol. Det är en svart kjol med invävda bin i guldtråd i tyget. Tyvärr syns inte den detaljen på bilden ovan. Kjolen är inköpt på Myrorna i Örebro i somras. Kunde inte motstå den … Detalj av tyget enligt nedan.

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.