Avslutning för kursdeltagarna

Igår hade vi sista avsnittet för deltagarna i nybörjarkursen. Några har skaffat egna bin i sommar, andra läser på och förbereder sig för att vara helt redo våren 2025! Vi ska hålla kontakten och fortsätta att träffas, så vi ska ses i början av september och tillsammans behandla två bisamhällen med myrsyra.

Vi avslutade med en ”Drönarkaka” – som är en helt vanlig kladdkaka, förstärkt med drönarlarver (frysta och tinade) som pressats i potatispressen. Dagens kaka serverad med säsongens bär och vispgrädde.

Drönarkaka
1. 1 dl mandelmjöl, blandat med 0,5 tsk bakpulver.
2. 50 gram smör som smälts med 50 gram mörk (70%) choklad.
3. 1 ägg vispas med 0,5 dl honung
Rör ihop de tre blandningarna och tillsätt 10×10 cm vaxkaka med drönarlarver som pressas i potatispressen.
Blanda och häll i en smord, bröad form.
Grädda 15-20 minuter i 175 grader varm ugn.
Servera med bär och vispad grädde.

Recept ur ”Framtidens protein med drönarlarver på tallriken”.

 

Dela vidare
Det här inlägget postades i Biodling. Bokmärk permalänken.